400x800 for mobile

ACTION AID: Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2024

Η Γ’ τάξη πήρε μέρος στην Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2024 που φέτος είχε τίτλο «Η δύναμη στο πιάτο σου». Η Μαθητική Εβδομάδα Δράσης αποτελεί μια ιστορική δράση της ActionAid, που υλοποιείται εδώ και 20 χρόνια και στόχο έχει να ενώνει τις φωνές των παιδιών και των νέων και να τους δίνει τον χώρο να δράσουν σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο για έναν κόσμο καλύτερο, δικαιότερο και πιο βιώσιμο.

H Μαθητική Εβδομάδα Δράσης αποτελεί ένα δημιουργικό εργαλείο για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά κυρίως δημιουργεί εκείνες τις συνθήκες ώστε οι φωνές των μαθητών και των μαθητριών να μπορούν ακουστούν πάνω σε ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν την δική τους αφίσα με θέμα την «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» και πήραν
μέρος στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό στο πλαίσιο της Μαθητικής Εβδομάδας Δράσης 2024.

https://actionaid.gr/mathitiki-ebdomada-drasis


Το φετινό πρόγραμμα αφορά την Διατροφική Δικαιοσύνη, τη μηδενική φτώχεια και την μηδενική πείνα. Η συμμετοχή μας – μαζί με τη συμμετοχή όλων των σχολείων που συμμετέχουν στη δράση – βρίσκεται εδώ:
https://padlet.com/ActionAidEducationHellas/padlet-m1hqqi0p3iyv3gku


Υπεύθυνες του προγράμματος ήταν η κα Νάσια Παπαελευθερίου (δασκάλα της τάξης), η κα Άρτεμις Αποστολοπούλου (θεατρολόγος) και η κα Θεοδώρα Σιδέρη (δασκάλα παράλληλης στήριξης).